Два руски екипажа на Су-27 ескортираха самолет за електронно разузнаване RC-135

...
Два руски екипажа на Су-27 ескортираха самолет за електронно разузнаване RC-135
Коментари Харесай

Русия прехвана британски изтребители над Черно море

Два съветски екипажа на Су-27 ескортираха аероплан за електронно разузнаване RC-135 и два изтребителя Typhoon на Кралските военновъздушни сили на Англия над Черно море. Това оповестиха в понеделник от Центъра за ръководство на националната защита на Руската федерация, представени от ТАСС.

" На 26 юни 2023 година съветските средства за надзор на въздушното пространство над акваторията на Черно море откриха три въздушни цели, приближаващи се до държавната граница на Руската федерация. За идентифициране на въздушни цели и попречване на нарушение на държавната граница на Руската федерация двойка Су- 27 бойци от дежурните сили за Противовъздушна отбрана ", се споделя в известието.

Те означиха, че екипажите на съветските изтребители са разпознали въздушни цели като аероплан за електронно разузнаване и радиоелектронна битка RC-135 и два многоцелеви изтребителя Typhoon на Военновъздушни сили на Англия.

" При доближаване на съветските изтребители непознати военни самолети направиха противоположен завой от държавната граница на Руската федерация. Руските самолети се върнаха наред на летището за базиране. Нарушаване на държавната граница на Руската федерация не е позволено ", допълват от центъра. 

Те също по този начин обясниха, че полетът на съветски изтребители е осъществен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство над неутрални води без секване на въздушни направления и рисково доближаване на самолети на непозната страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР